Gjenbruk i fokus

Heklet kurv av plastposer

Når man jobber i et bibliotek hender det at man kommer over nye bøker, og her om dagen var det boka Brukt på nytt av Kathrine Gregersen jeg åpnet opp og kikket i. Bildet på framsida var grunnen til at denne ble med meg hjem:

 Kurven heklet av plastposer.

(Bildet er hentet fra http://www.strikkeoppskrift.com/brukt-paa-nytt-ny-bok-fra-kathrine-gregersen)


Deretter var det bare å stupe ned i "plastposeposen" og grave etter gull! Eller i alle fall plastposer som hadde egnede farger til å bli kurv. Da jeg ikke hadde noen anelse om hvor mange poser som trengtes, valgte jeg ut en briopose med morsomme farger, og en rosa fra Indiska... Og det skulle vise seg at disse bare utgjorde bunnen av kurven! Dermed vil jeg nok neste gang bruke poser vi har mange av, og skjønner godt hvorfor Kathrine Gregersen har brukt kun Kiwiposer...

Uansett: For å få posene til å bli brukbare å hekle med, klippet jeg av de sveisede sidene og hankene. Dermed fikk jeg et stort plastflak å klippe i. Jeg klippet ca 1,5 cm fra kanten opp langsiden til det stod igjen ca 1,5 cm, dermed snudde jeg 90 grader og fortsatte bort kortsiden, og dermed snudde jeg 90 grader igjen og fortsatte ned langsiden, og slik holdt jeg på i en slags firkanta spiral.  

Med heklenål nr 5 satte jeg i gang med "mesterverket". "Plasttråden" var litt trå å hekle med, men etter at jeg hadde spist litt popcorn gled den mye bedre, hihi :-D
 

 

Synd brioposen med de fineste fargene havnet i bunnen... Et godt tips er å planlegge fargene ;-)


 

Har ennå igjen et godt stykke, men det blir spennende å se hvordan resultatet blir.

Hvordan er det med dere? Har dere tatt noe brukt og gjort det til noe nytt? :-)

#hekling #plastpose #gjenbruk #kurv

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

maridamen

maridamen

27, Ringsaker

Jobber som bibliotekar. Har samboer (ingen kjæledyr), liker å strikke, hekle og tutle med småting. Siden jeg er bibliotekar er det lovpålagt at jeg må være glad i bøker, og jeg er da spesielt "fond of" fantasy. Ellers er jeg en tv-slave, og kan se på alt fra Masterchef Canada til Hele Sverige baker til Sherlock Holmes og dokumentarer med Sir David Attenborough. Men jeg liker også å trene (i allefall når dørstokkmila er passert), så er det sagt, slik at jeg ikke blir oppfatta som en lathans... Noe jeg muligens er. Er også glad i å lage mat, da arbeidsfordelinga er slik at jeg lager mat, samboeren rydder opp ;)

Kategorier

Arkiv

hits