Mari gjør ting hun ikke kan: Bake brød fra bunnen 2!

Til tross for gårsdagens "grovbrødfadese" gikk jeg i dag igjen i gang med en brøddeig. Denne gangen var det Ingrid (Espelid Hovig) sin oppskrift, ikke Ingers. Et finere brød enn gårsdagens grove: "Brød med havregryn og honning", fra Den rutete kokeboken.

Siden jeg fortsatt har igjen en del ingredienser etter i går, tenkte jeg at jeg måtte bruke litt av det. Da ble 1,5 dl sammalt hvete (fin) erstattet med 1,5 dl hvetekli (da tenkte jeg at den sammalte hveten ble tilsvarende grov, slik det står i oppskrifta ;-) ) 

Blanding og elting skjedde på gamlemåten, altså ikke med maskin. Denne deigen ble mer gjenkjennelig enn gårsdagens "graut"! Heve gjorde den også.

Etter å ha slått ned deigen tok jeg den over i to former, og ett emne ble stekt etterpå igjen (siden jeg fortsatt kun har to brødformer...). De fikk heve til dobbel størrelse.

Inn i ovnen (nederst) på 200 grader i 55 min, og resultatet ser lovende ut!

Nom nom, mat for mons! Baker'n er fornøyd :-D




#brød #kaku #baking #søndag #kruskakli #honningbrød #havregryn 

 

2 kommentarer

Fru Stussli

31.05.2015 kl.12:02

Disse så jo skikkelig digg ut. Så da er det vel snart under kategorien Mari-gjør-ting-hun-kan :-D

Ha en finfin søndag!

maridamen

21.07.2015 kl.13:52

Fru Stussli: Tusen takk :-) Ja, de var særdeles gode ;-)

Synes bloggen din er veldig spennende og kreativ, og du tar fine bilder og lager kule ting :-)

Skriv en ny kommentar

maridamen

maridamen

28, Ringsaker

Bibliotekar. Har samboer (ingen kjæledyr), liker å strikke, hekle og tutle med småting.

Kategorier

Arkiv

hits